Globalizarea

Incarcat la data: 24 Mai 2011

Autor: Fediuc Florin Adrian

Pret: 80 credite

Numar pagini: 27

Tip fisier: zip

Marime fisier: 39227 kb

1.1. Conceptualizarea globalizarii

Globalizarea este termenul intrebuintat pentru a descrie un proces multicauzal care are drept rezultat faptul ca evenimente care au loc intr-o parte a globului au repercusiuni din ce in ce mai ample asupra societatilor si problemelor din alte parti ale globului (Wikipedia).

 

Nu exista o definitie a globalizarii intr-o forma universal acceptata, si probabil nici definitiva. Motivul rezida in faptul ca globalizarea subinclude o multitudine de procese complexe cu o dinamica variabila atingând domenii diverse ale unei societati. Ea poate fi un fenomen, o ideologie, o strategie, sau toate la un loc.Globalizarea este termenul modern folosit la descrierea schimbarilor in societati si in economia mondiala care rezulta din comertul international extrem de crescut si din schimburi culturale. Descrie cresterea comertului si a investitiilor datorita caderii barierelor si interdependentei dintre state. in context economic, este des intalnita referirea aproape exclusiva la efectele comertului si in particular la liberalizarea comertului sau la liberul schimb.

 

De-a lungul timpului, numerosi oameni (specialisti sau mai putin specialisti) si-au spus propriul punct de vedere in ce priveste acest subiect „la moda”  si voi prezenta in cele ce urmeaza cateva dintre idei.

 

Globalizarea este integrarea la nivel mondial a pietelor financiare, statelor natiune si a tehnologilor in cadrul unei piete libere capitaliste la o scara nemaintilnita pina in prezent.(Thomas Friedman, Lexus si maslinul).
   

Oameni pe intreaga planeta sint mai conectati intre ei ca niciodata inainte. Informatiile si banii circula mai repede ca niciodata. Bunuri si servicii produse intr-un loc din lume sint din ce in ce mai disponibile in toate partile lumii. Calatoriile internationale sint mai frecvente. Comunicatiile internationale sint un lucru obisnuit. (Keith Porter, director de comunicatii si producator de emisiuni radio pentru Stanley Foundation, SUA)
   

Globalizarea economica este un proces istoric, rezultatul inovatiilor si al progresului tehnologic. Se refera la cresterea continua a integrarii economiilor lumii, datorata in special fluxurilor comerciale si financiare.
termenul se refera de asemenea la miscarile de populatie(forta de munca) si cunostinte(tehnologie) peste granite. (Fondul Monetar International).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Globalizarea". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: GLOBALIZAREGLOBglobalizare economica
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan