Politici sociale europene si ocuparea fortei de munca

Incarcat la data: 31 Martie 2010

Autor: morosan florin

Pret: 80 credite

Numar pagini: 69

Tip fisier: zip

Marime fisier: 610 kb

Politici sociale europene si ocuparea fortei de munca


Dilemele vizand viitorul  muncii si ocuparea fortei de munca se numara printre cele mai tensionate (arzatoare si provocatoare) probleme cu care se confrunta lumea de astazi. Munca si ocuparea  fortei de munca, sau activitatile productive, intr-un sens mai larg, au drept scop sporirea avutiei natiunilor si crearea unei vieti mai bune pentru toti oamenii.


Nivelul, structurile si eficienta ocuparii la un moment dat reflecta performantele macroeconomice, capacitatea organismului economic de a valorifica si valoriza resursele disponibile, inclusiv umane si forta sa concurential-competitiva


Munca este considerata in majoritatea cazurilor, singura masura a contributiei unui individ la activitatea productiva. Prin intermediul muncii se stabileste in mod preponderent contactele sociale si tot astfel, isi gasesc si isi definesc indivizii locul in societate. De asemenea, orice formular oficial sau orice interviu legat de individ, contine intotdeauna o intrebare referitoare la ocupatia profesionala si care este in stransa legatura cu personalitatea, capacitatile fizice si intelectuale ale fiecaruia. Majoritatea relatiilor sociale pe care le avem cu ceilalti sunt puternic dependente de pozitia noastra in campul muncii.

Cei mai multi oameni se identifica puternic cu locurile lor de munca, parcurgand ani indelungati de educatie si trecand frecvent printr-un riguros proces de selectie in vederea obtinerii unui anumit loc de munca. Un loc de munca bine remunerat va duce la cresterea venitului si de aici la cresterea nivelului de trai si ocuparea unei pozitii sociale superioare.


Ocuparea fortei de munca se poate defini ca populatia cuprinsa intre anumite limite de varsta si care exercita o activitate economico-sociala.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Politici sociale europene si ocuparea fortei de munca". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Politicipolitici europeneforta de munca
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...