Razboiul Rece si Realismul

Incarcat la data: 10 Ianuarie 2011

Autor: Raluca Mirela

Pret: 80 credite

Numar pagini: 20

Tip fisier: zip

Marime fisier: 54 kb

Europa de Est urma sa fie pregatita pentru democratie , ascensiunea totalitarismului in Italia , Germania si Uniunea Sovietica in perioada interbelica  , legata de atitudinea concilianta a britanicilor si a francezilor si de izolationismul american, si de dezastrul economic cauzat de criza mondiala  a avut un impact negativ asupra evolutiei democratice a Europei de Est. Erorile vestului , comise la Ialta , reflectand naivitate politica in ceea ce priveste imperialismul agresiv al lui Stalin , au facut posibila cucerirea Europei de Est catre Uniunea Sovietica.

Fortele democratice isi fac loc in Uniunea Sovietica chiar sub conducerea lui Mihail Gorbaciov .Factori interni variaza pe o scara larga , esecul elitei conducatoare in problema inechitatilor economice si sociale . Neindoindu-ne de faptul ca factorii externi au jucat un rol major in destabilizarea Europei de Est in perioada interbelica  , esecul experimentelor democratice. Principiul autodeterminarii nationalitatilor a ignorat realitatiile politice culturale si socio-economice.

Nationalismul adevenit comportament standard pentru toate gruparile politice care isi doreau suportul maselor si centrul atentiei pacifistilor atasati de ideea dizolvarii imperiilor si a creari statelor democratice . Astfel acest curent nationalist era , in general intolerant fata de diversitatea etnica si religioasa si s- a concentrat mai cu seama pe chestiuni teritoriale. Disputele asupra frontierelor statelor succesoare au tins spre excerbarea conflictelor intre diferite grupari entice .

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Razboiul Rece si Realismul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REALISMULRazboiul Receproiect stiinte politice
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan