Uniunea Europeana. Structura interna. Institutii

Incarcat la data: 17 Februarie 2011

Autor: Iancu Silviu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 19 kb

Uniunea Europeana/Comunitatile Europene , reprezinta cea mai restransa, dar si cea mai profunda structura de integrare europeana, cu obiective economice, monetare si politice bine definite, cu institutii care depasesc caracterul interguvernamental si cu un sistem normativ extrem de complex, fiind alcatuita din 27 de state membre.


In literatura de specialitate  se apreciaza ca Uniunea Europeana este mai mult decat o organizatie internationala, dar mai putin decat un stat, manifestandu-se o impletire de interese ale statelor (la nivelul Consiliului Uniunii Europene), ale popoarelor (Parlamentul European), la nivelul Uniunii Europene (Comisia europeana) si la nivelul statului de drept (Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene).

 

1.CONSILIUL EUROPEAN    3
CONSILIUL UNIUNII EUROPENE(CONSILIUL DE MINIŞTRI)    4
2. PARLAMENTUL EUROPEAN    6
PUTEREA LEGISLATIVA    6
PUTEREA BUGETARA    7
PUTEREA DE CONTROL ASUPRA EXECUTIVULUI    7
3.COMISIA EUROPEANA    8
COMPETENŢELE COMISIEI     8
CONDUITA COMISARILOR     9
4.CURTEA DE JUSTITIE    9
5.CURTEA DE CONTURI    10
BIBLIOGRAFIE    11


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Uniunea Europeana. Structura interna. Institutii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: INSTITUTIIUniunea Europeana