Analiza serviciului public de transport in comun

Incarcat la data: 16 Martie 2011

Autor: Ana-Maria

Pret: 80 credite

Numar pagini: 22

Tip fisier: zip

Marime fisier: 101 kb

1. Aparitie, dezvoltare, evolutie
Istoric
1871 :: Se infiinteaza prima "Societate Romana de Tramvaiuri ", pe strazile Bucurestiului vazandu-se primele tramvaie tractate de cai.
1894 :: Se da in folosinta prima linie electrica pentru tramvaie, pe traseul Obor - Cotroceni.
1909 :: Se adopta legea pentru infiintarea "Societatii Comunale pentru constructiunea si exploatarea tramvaielor in Bucuresti" (noua concesiune se va numi S.T.B.).


1921 :: Incepe o noua perioada de dezvoltare a S.T.B., ajungand cea mai importanta societate de transport public din tara.
1923 :: Au fost achizitionate vagoane "THOMPSON - HOUSTON" si 2 convertizoare de 1000kW/unitate de la firma "SIEMENS - SCHUCKERT".
1924 :: Ia fiinta primul laborator de psihologie experimentala aplicata din Romania.
1929 :: Inceteaza circulatia tramvaielor cu cai.
1936 :: Societatea obtine exclusivitatea transportului in comun cu tramvaie si autobuze pentru Bucuresti. Bucurestiul avea o suprafata de 31.000 hectare, inclusiv 12 comune suburbane pentru care asigura transportul. Parcul de autobuze era de 392 buc (Renault, Chevrolet si Henschel) functionand pe 22 trasee cu 131 Km cale dubla.
1937 :: Se inaugureaza Policlinica S.T.B. pentru salariatii societatii si familiile lor. In aceasta perioada, S.T.B. avea case de odihna la Techirghiol si Timisul de Sus in exclusivitate pentru salariati si familiile lor.
1948 :: Societatea comunala a tramvaielor din Bucuresti" se transforma in "Intreprinderea de Transport Bucuresti" (I.T.B.), in acea vremea, existand 27 trasee de tramvaie si 24 trasee de autobuze. Numarul salariatilor era de 11000, fiind a doua intreprindere din tara ca numar de angajati, dupa U.D.Resita (22.000 salariati).
1949 :: Se infiinteaza prima linie de troleibuz (Piata Victoriei - Hipodromul Baneasa).
1951 :: Se da in folosinta vagonul de mare capacitate pe 4 osii, realizat in atelierele I.T.B.
1955 :: Se realizeaza in atelierele I.T.B. prototipul troleibuzului romanesc.
1962 :: Se infiinteaza statia de calcul mecanografic si evidenta mecanizata (prelucrare de date)
1963 :: Ia fiinta Dispeceratul Central de Circulatie.
1965 :: Se dezvolta sistemul energetic I.T.B. si incepe constructia primelor substatii cu redresoare de siliciu.
1971 :: Se da in exploatare vagonul dublu articulat V3A, fabricat in Atelierele Centrale I.T.B. In perioada 1972 - 1980 I.T.B. era a patra intreprindere de transport urban din lume sub aspectul marimii parcului de vehicule, al suprafetei deservite si al numarului de salariati. La varf, parcul depasea 2.500 Ab, 800 Tw si 700 Tb, avand 35.000 salariati.
1974 :: Se infiinteaza Oficiul de Calcul ITB, ulterior Centrul de Calcul.
1977 :: Se realizeaza noul model de cale de rulare pentru tramvaie cu sina inglobata in dale de beton.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Analiza serviciului public de transport in comun". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: BucurestiRATBsocietatea romana
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...