Sistemul de directie

Incarcat la data: 03 Aprilie 2011

Autor: ady ady

Pret: 50 credite

Numar pagini: 20

Tip fisier: zip

Marime fisier: 735 kb

Sistemul de directie serveste la modificarea directiei de deplasare a automobilului. Schimbarea de mers se obtine prin schimbarea planului,rotilor de directie in raport in raport cu planul longitudinal al autovehicolului. Principalele conditii impuse sistemului de directie sunt:


-sa permita stabilizarea  miscarii rectilinii(rotile de directie,dup ace virajul s-a efectuat ,sa aiba tendinta de a reveni la pozitia mersului in linie dreapta)
-efortul necesar pentru manevrarea directiei sa fie cit mai redus
-randamentul sa fie cat mai ridicat
-socurile provenite din neregularitatile caii san u fie transmise prin volan
-sa permita reglarea si intretinerea usoara
-sa aiba o constructie simpla si sa prezinte o durabilitate cit mai mare


Virajul automobilului este corect,adica rotile ruleaza fara alunecare cind toate descriu cercuri concentrice in centru de viraj 0 (fig.1.) Aceste centre trebuie sa se gaseasca la intersectia dintre prelungirea  axei rotilor din spate si a axelor fuzetelor celor doua roti de directie. Acasta inseamna ca in viraj rotile de directie nu mai sunt paralele ci inclinate (bracate) cu unghiuri diferite. Astfel ungiul de bracare ﻻi, al al rotii interioare este mai mare decit unghiul de bracare ﻻe, al rotii exterioare.


Dintre masurile constructive care dau nastere la momente de stabilizare,unghiurile de asezare a rotilor si pivotilor au rolul cel mai important. In acest scop,rotile de directie si pivotii rotilor fuzetelor de directie prezinta anumite ungiuri in raport cu planul longitudinal si transversal al automobilului (fig.2).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Sistemul de directie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DEPLASAREAUTOMOBILsistemuldirectie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan