Transportul substantelor periculoase

Incarcat la data: 06 Iunie 2013

Autor: Petrea Gabriel

Pret: 80 credite

Numar pagini: 60

Tip fisier: zip

Marime fisier: 2538 kb

In aceasta lucrare sunt expuse citeva din cele mai importante elemente privind marfurile periculoase, segment deosebit de problematic in contextul globalizarii relatiilor comerciale si a promovarii principiului circulatiei libere a bunurilor. Odata cu expansiunea comertului international, a avut loc o ampla extindere si diversificare a transportului de materii prime, semiproduse, si produse finite.

In multitudinea marfurilor care fac obiectul comertului o mare parte din ele sunt caracterizate de riscuri proprii cum sunt: riscul de incendiu, de toxicitate, de explozie, de oxidare, de iradiere etc. Riscurile amintite pot deveni posibile in conditii necorespunzatoare de manipulare, depozitare si transport, iar efectele lor reprezinta un pericol imediat asupra organismelor vii cat si asupra mediului inconjurator. Asemenea marfuri au capatat denumirea de marfuri periculoase.

Transportul de marfuri periculoase a cunoscut o dezvoltare impetuoasa dupa cel de-al doilea razboi mondial, cand o mare parte din statele lumii au trecut pe calea dezvoltarii economice.

In conformitate cu unele studii, intre 40% si 50% din marfa transportata poate fi clasificata drept periculoasa pentru oameni, proprietate, sau potential daunatoare pentru mediu.

Problematica marfurilor reprezinta una din cele mai acute probleme ale comertului contemporan, implicatiile acestei problematici interesand deopotriva structuri economice largi, dar si administratia publica, securitatea sociala etc.


Implicatiile problematicii marfurilor periculoase au caracter transfrontalier, fapt evidentiat de coerenta interventiilor organismelor specializate ale Organizatiei Natiunilor Unite, ale Uniunii Europene si nota comuna a continutului reglementarilor nationale in domeniu.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Transportul substantelor periculoase". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEproiect ssmtransportul substantelor periculoase
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...