Amenajarea in scopuri turistice a zonei Lacului Galbenu part 1

Incarcat la data: 12 Mai 2011

Autor: badgirl04

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 259 kb

1. Localizarea zonei si tipul de amenajare

Amenajarea zonei lacului Galbenu are ca scop valorificarea turistica a potentialului acestei zone si introducerea in circuitul turistic a unor zone mai putin cunoscute si promovate din judetul Valcea.


Lacul de acumulare Galbenu se afla in nord-estul judetului Valcea, pe versantul sudic al Muntilor Latorita (cu alt. maxima de 2055 m), pe valea Latoritei, la 5 km distanta fata de Ciunget, cea mai apropiata localitate. In vecinatate se afla Muntele Zanoguta in partea de nord, Muntele Muntinu Mare si Muntinu Mic in vest, iar in partea de sud a lacului se afla Muntele Galbenu, apartinand Masivului Capatanii.


Alegerea zonei lacului Galbenu din Muntii Latoritei pentru amenajare in scopuri turistice a fost determinata de cadrul natural deosebit de pitoresc, cu numeroase rezervatii naturale in imprejurimi, de posibilitatea practicarii unor diverse forme de turism (montan, nautic, cultural, sportiv), dar si de lipsa structurilor de primire turistica si a celor de agrement. Asadar, aici, infrastructura nu este foarte dezvoltata, existand doar doua drumuri de acces, retea de energie electrica, canalizare si apa.


Prin amenajarea turistica se doreste valorificarea potentialului turistic al zonei si lansarea ei in circuitul turistic romanesc. Amenajarea zonei laculului Galbenu se incadreaza in cea de tip montan, plurivoca (vizeaza un teritoriu mai larg,integrandu-se intr-un ansamblu de conditii naturale, dotarile sunt mai complexe, luand forma unei statiuni), complexa (in functie de distributia resurselor).

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Amenajarea in scopuri turistice a zonei Lacului Galbenu part 1". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: AMENAJAREATuristicescopuri
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...