Analiza serviciilor turistice in Tara Fagarasului

Incarcat la data: 24 Februarie 2010

Autor: lucrarilicenta

Pret: 80 credite

Numar pagini: 32

Tip fisier: zip

Marime fisier: 113 kb

Proiect - Analiza  serviciilor turistice in Tara Fagarasului


Valorificarea potentialului turistic. Turismul montan are traditie in Romania. Primele cabane au fost construite la inceputul secolului XIX in muntii Fagaras. Baza tehnico-materiala a turismului cuprinde totalitatea mijloacelor materiale de care se foloseste turismul pentru realizarea functiilor sale economice si sociale. in cadrul bazei tehnico- materiale a turismului, capacitatea de cazare, al publicului, agrementul, prin numarul si structura lor, reflecta in cea mai mare masura gradul de dotare si dezvoltare tehnica in ansamblu sau la nivel teritorial.
   


CAZAREA TURISTICA

Componenta principala a bazei materiale cazarea turistica prin numarul sau importanmt de locuri si prin structura acestora aflate intr-o permanenta adaptare la evolutia cererii turistice constituie un puternic sprijin pentru intreaga activitate turistica din tara noastra.


Unitatile de cazare turistica cuprind localurile de utilitate publica clasificate si astfel amenajate incat sa permita cazarea turistilor si prestarea de servicii specifice potrivit categoriei de incadrare. Ele se clasifica pe stele, in functie de caracteristicile constructive, calitatea dotarilor, instalatiilor si serviciilor prestate.


La sfarsitul anului 1994, numarul locurilor de cazare in tara noastra se ridica la peste 297.000 locuri, ceea ce reprezinta circa 13 paturi la 1000 de locuitori si 1,26 paturi la km2. Aceste locuri de cazare se afla cuprinse in 2682 de unitati din care 804 hoteluri, 86 moteluri,32 hanuri, 1255 vile, 171 cabane, 139 campinguri. in acest fel, Romania desi nu se afla la nivelul celor mai dezvoltate tari turistice europene cum sunt Spania si Austria se situeaza printre tarile cu turism dezvoltat ca Elvetia si Iugoslavia.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Analiza serviciilor turistice in Tara Fagarasului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: SERVICIIFAGARASTuristice
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan