Dezvoltarea si promovarea turismului

Incarcat la data: 08 Mai 2011

Autor: ion georgiana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 17

Tip fisier: zip

Marime fisier: 32 kb

Dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, dezvoltarea unei afaceri in domeniul turismului precum si promovarea si dezvoltarea unei regiuni cu potential turistic au devenit mult mai accesibile atat intreprinzatorilor cat si autoritatilor publice locale datorita fondurilor europene. Tara noastra beneficiaza de un potential turistic imens, care insa nu este exploatat decat intr-o mica masura. Ca urmare a acestui fapt, Romania se afla cu mult in urma tarilor invecinate in ceea ce priveste dezvoltarea acestui sector economic.


Studiile efectuate la nivel international releva insa faptul ca turismul romanesc are sanse sa devina competitiv. Potrivit unui raport al Consiliului Mondial al Turismului si Calatoriilor, din punct de vedere al perspectivelor de crestere a industriei turismului, Romania ocupa locul 7 din cele 176 de tari analizate. Conform datelor oficiale, contributia turismului la Produsul Intern Brut a clasat Romania in 2008 tot pe locul 7 in lume.

 

Statisticile arata ca cererea totala pentru serviciile turistice romanesti a generat venituri de 22,7 miliarde lei, urmand sa creasca in urmatorii 10 ani cu aproape 8%, in special datorita programelor de promovare a turismului romanesc. Tara noastra ar putea deveni o zona importanta atat datorita turismului cat si a sistemului medical, existand numeroase regiuni ce trebuie exploatate (de exemplu Eforie Sud, Lacul Sarat, Poiana Stampei, Borsec, Tusnad, Semenic, Sovata,etc).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Dezvoltarea si promovarea turismului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROMOVAREADEZVOLTAREATURISMULUI
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan