Menaj si mentenanta in hotel

Incarcat la data: 03 Aprilie 2013

Autor: geangos

Pret: Gratuit

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 20 kb

Menajul si mententanta in hotel
1. Importanta serviciului in menaj
2. Operatii de efectuare in timpul curateniei intr-o camera/ Fise de procedura privind activitatile menajere
3. Materiale de intretinere si primire in hotel
4. Principiile mentenantei in hotel


Menajul - cazarea, serviciul de baza prioritar al hotelului, presupune, din punct de vedere al clientului un spatiu individual securizat, igienic, functional, comod si placut. Toate acestea conduc la idea ca parte din elementele calitativ superioare ale acestui serviciu ca dimensiune reala a ospitalitatii depind de functia etaj-lenjerie.

Functia etaj-lenjerie
Sarcinile functiei etaj-lenjerie pot fi rezultate de:

  • un personal polyvalent de cazare
  • un personal special subordonat directorului
  • un serviciu separat
  • o societate de subantrepriza speciala


Serviciul de etaj

  • Denumirea de “etaj” consacrata in limbajul de specialitate, provine din limba franceza (arealul de origine al hotelariei moderne)
  • Ea este utilizata cu aceleasi valente in toate limbile de origine latine si are o dubla explicatie: pe de o parte faptul ca cea mai mare suprafata a sectorului este ocupata, in orice unitate hoteliera de spatii de cazare, iar pe de alta parte, aceste spatii de cazare se afla amplasate in mod traditional “la etaj” din motive de secuitate si de respectare a discretiei asupra intimitatii oaspetelui)
  • Din necesitatea de a gospodari spatiile de cazare, de a le menaja si intretine din punct de vedere al curateniei si igienizarii activitatii s-a extins firesc si asupra celorlalte spatii in care hotelul isi desfasoara activitatea.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Menaj si mentenanta in hotel". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEproiecte turismmenaj si mentenanta in hotel
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...