O gura de natura, istorie, cultura si religie din Bucovina

Incarcat la data: 04 Martie 2011

Autor: Durescu Carmen

Pret: Gratuit

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 102 kb

Regiune istorico-geografica asezata in partea de est a tarii, Moldova masoara in jur de 400 km dinspre nord spre sud (de la granita cu Ucraina pana la raul Milcov) si 200 km de la vest la est (de la Carpatii Orientali pana la r&acircul Prut). in cazul Moldovei se folosesc urmatoarele precizari: "de Sus", pentru a desemna Bucovina si imprejurimile sale, "de Mijloc", pentru zonele Neamt-Iasi-Vaslui-Bacau si "de Jos" pentru tara Vrancei.


Varietatea formelor de relief, bogatia si intinderea padurilor au dus la dezvoltarea unei faune cinegetice diverse si pretioase. Trofeele de vanat din Bucovina au cucerit numeroase medalii de aur la expozitiile internationale. Cerbul comun, specie cu un areal in extindere dinspre padurile de munte inspre cele de deal, prezinta exemplare cu o valoare cinegetica recunoscuta. Ursul brun, emblema a padurilor noastre, este si el bine reprezentat in padurile Bucovinei. Capriorul si mistretul sunt specii cu areal foarte raspandit pe raza judetului.

 

Aceste specii se intalnesc atat pe terenurile agricole, limitrofe padurilor, cat si in pasunile impadurite, in padurile de deal si chiar in molidisuri. Cocosul de munte, lupii si rasii sunt alte specii reprezentante in padurile sucevene. Calatorul care viziteaza Bucovina are sansa deosebita de a cunoaste paduri virgine, neafectate de interventia omului, cum ar fi padurile seculare Slatioara si Giumalau, constituite in rezervatii naturale.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "O gura de natura, istorie, cultura si religie din Bucovina". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CULTURANaturaBucovina
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan