Proiect Potentialul turistic al Judetului Mures

Incarcat la data: 12 Aprilie 2010

Autor: Preda Mihaela

Pret: 80 credite

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 93 kb

Judetul Mures este situat in zona central-nordica a tarii in centrul Podisului Transilvaniei, fiind cuprins intre meridianele 23°55’ si 25°14’ longitudine estica si paralele 46°09’ si 47°00’ latitudine nordica. Judetul se intinde intre culmile muntoase ale Calimanului si Gurghiului pana in Podisul Tarnavelor si Campia Transilvaniei. Axa fizico-geografica a judetului este raul Mures  care strabate judetul de la NE catre SV pe o distanta de 140 km, raul imprumutand si numele judetului.

Cu o suprafata de 6714 km2, ceea ce reprezinta 2.8% din suprafata tarii, judetul Mures se invecineaza la nord-est cu judetul Suceava, la est cu judetul Harghita, la sud-est cu judetul Brasov, la sud cu judetul Sibiu, la vest cu judetul Cluj, la nord cu judetul Bistrita-Nasaud, iar la sud-vest cu judetul Alba.

Populatia judetului este de 581 759 locuitori.

Din punct de vedere administrativ, judetul Mures se imparte in 566 localitati, din care 4 municipii (Targu Mures- resedinta de judet, Sighisoara, Tarnaveni si Reghin), 11 orase (Iernut, Ludus, Miercurea Nirajului, Sangeorgiu de Padure, Sarmasu, Sovata, Ungheni), 91 de comune cu 464 de sate.

Caile de acces din judetul Mures sunt reprezentate de cai de acces rutiere,  feroviare si aeriene. Caile de acces rutiere sunt: E 60: Oradea-Cluj-Napoca-Targu Mures-Sighisoara- Brasov-Bucuresti-Constanta, DN 15: Turda - Campia Turzii - Ludus - Targu Mures - Reghin Toplita - Poiana Largului - Bicaz - Piatra Neamt - Bacau, DN13: Brasov - Rupea - Sighisoara - Balauseri - Targu Mures; DN14: Sighisoara - Dumbraveni - Medias - Copsa Mica - Sibiu, DN14A: Iernut - Tarnaveni - Medias, DN15A: Reghin - Saratel, DN16: Cluj-Napoca - Apahida - Reghin. Principalele magistrale sunt reprezentatate de magistralele: 300: Bucuresti (nord) - Brasov - Sighisoara - Teius - Razboieni - Cluj Napoca - Oradea (647 km), 308: Sighisoara - Odorhei (47 km), 405: Deda - Targu Mures - Ludus - Razboieni (114 km), 406: Bistrita Bargaului - Saratel - Sieu - Ludus (140 km). Municipiul Tirgu-Mures beneficiaza de curse regulate de autobuz ce leaga municipiul de celelalte orase din judet: Sighisoara, Sovata, Reghin, Tirnaveni, Ludus, Iernut, dar si de alte orase ale tarii, precum si de unele orase din Ungaria si Germania.In ceea ce priveste caile de acces aeriene, principalele lini aeriere sunt: Tirgu-Mures (Vidrasau) - Bucuresti (Baneasa), Bucuresti (Baneasa) - Tirgu-Mures (Vidrasau), Tirgu-Mures (Vidrasau) – Budapesta, Budapesta - Tirgu-Mures (Vidrasau).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Proiect Potentialul turistic al Judetului Mures". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTETURISM
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan