TRANSILVANIA-tezaur de valoare si cultura a istoriei noastre”

Incarcat la data: 02 Iunie 2012

Autor: vlad v

Pret: 80 credite

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 2443 kb

Programul are o durata de 4 zile si un parcurs de circa 570 km. El include vizitarea unor obiective istorice din secolele XIII pana in secolul XVII, din Transilvania, unice in lume, in genul lor, reprezentand una din cele mai mari valori turistice ale tarii (orase medievale, castele, cetati, biserici fortarete, manastiri, muzee, obiective etnofolclorice si curiozitati naturale etc.).

Harta turistica a traseului este urmatoarea:
“Transilvania-tezaur de valoare si cultura a istoriei noastre”
Una din atractiile si unicele experiente turistice ale Europei Central-Estice o constituie vizitarea in Romania a Transilvaniei, care detine un patrimoniu cultural si artistic unic, are numeroase statiuni turistice si balneare si locuri miraculoase de natura. Marcata de conlocuirea multiseculara a comunitatilor romana, maghiara si germana, ea reprezinta o caracteristica unica: nicaieri altundeva in lume nu se gasesc conservate pe un perimetru atat de restrans o asemenea concentrare de cetati, castele si biserici-fortarete, care sa stea marturie unei atat de variate puneri in opera a tehnicilor de aparare si ca o marturie vie a modului de viata si organizare a societatii din acele timpuri. Muntii, dealurile si depresiunea Transilvaniei iti ofera nu numai o alternativa de petrecere a vacantei, ci si o experienta inedita de a descoperi locuri unice in lume, legende si povesti, mancare delicioasa, vinuri alese, culmi montane pentru alpinism, ski, bungee-jumping, drumetii, ciclism, calarie, pescuit si vanatoare.

Daca nu vizitezi Transilvania nu vei intelege toate acestea, iar cine va veni aici pentru o vreme se va reintoarce mereu si mereu si nu va uita niciodata acest minunat tinut romanesc.
Informatii detaliate privind localitatile si obiectivele turistice de vizitat, in succesiunea lor:
SINCA VECHE

Pestera Manastire Templul Ursitelor Steaua lui David
Pestera manastire cunoscuta sub numele de Templul Ursitelor este situata intr-o pestera sapata in munte, nefiind vizibila de afara. Nimeni nu cunoaste originea si vechimea acesteia, dar exista aici semne ale credintei care fac aceasta pestera-manastire un centru de energie a pamantului magic si misterios: cruci, simboluri yin-yang, steaua lui David, semne egiptene-pestii sculptati pe peretii de stanca, un altar de rugaciune din piatra si o lumina care patrunde in interior, nefiind nevoie de lampi sau lanterne. Oricare ar fi motivul, fiecare vizitator simte o mistica si inexplicabila energie cand se afla acolo, iar oamenii spun ca rugaciunile facute in acest loc se vor implini.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "TRANSILVANIA-tezaur de valoare si cultura a istoriei noastre”". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTgeografia turismuluiproiect transilvania
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...