Acordul si conventia Schengen

Incarcat la data: 28 Aprilie 2010

Autor: Ciubotariu Cristian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 17

Tip fisier: zip

Marime fisier: 52 kb

La inceputul anilor 80, a demarat, la nivel european, o discutie in legatura cu importanta termenului libertate de miscare. In anul 1984, fostul cancelar german Helmut Kohl s-a intalnit cu presedintele de atunci al Frantei, François Mitterand, la trecerea frontierei  Goldene Brenn  din apropiere de Saarbrücken. Aici au luat decizia de a elimina controalele la frontiera dintre Germania si Franta.

Nici unul din ei nu banuise atunci ce insemnatate vizionara va avea pe viitor acest gest pentru o Europa fara granite interne si fara controale la frontiera dintre state.

Viziunea lor a condus intr-o prima faza la un acord intre Germania, Franta, tarile de Jos, Belgia si Luxemburg, incheiat in anul 1985 pe nava „Astrid” pe raul Mosel, in dreptul micii localitati de frontiera Schengen din Luxemburg, cu privire la abolirea treptata a controlului vamal comun acestor tari.

La 19 iunie 1990 a fost semnata Conventia cu privire la Implementarea Acordului Schengen. Punctele cheie ale acordului vizeaza masurile de creare, in urma abolirii controlului vamal comun, a unui spatiu comun de securitate si justitie.

Cuprins

Capitolul I -  Istoria si dezvoltarea acordului Schengen
1.1    Introducere.Scurt istoric
1.2    Punctele cheie ale Conventiei cu privire la Implementarea Acordului Schengen
1.3    Integrarea Acordului Schengen in Uniunea Europeana
Capitolul II - Extinderea spatiului Schengen
2.1 Beneficii aduse de aderare
2.2 Masuri care sa compenseze impactul eliminarii controalelor la frontierele interne
Capitolul III  Romania si spatiul Schengen
3.1 Domenii supuse vizitelor de evaluare
3.2 Categorii de prevederi ale acquis-ului Schengen
3.3 Etapele procesului de evaluare
3.4 Cooperare Romania - Republica Bulgaria privind aderarea in comun la spatiul Schengen
Aspecte practice -  Conditiile pe care cetatenii romani trebuie sa le indeplineasca, pentru a calatori in Spatiul Schengen
Bibliografie 

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Acordul si conventia Schengen". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ISTORIEACORDULconventia de arbitraj
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...