Bune practici ale fondurilor structurale si de coeziune

Incarcat la data: 23 Februarie 2011

Autor: ursachi raluca florentina

Pret: 80 credite

Numar pagini: 38

Tip fisier: zip

Marime fisier: 60 kb

Referat - Bune practici ale fondurilor structurale si de coeziune

 

In prezent,Uniunea Europeana cu cele 25 state membre numara 454 de milioane de locuitori si cuprinde 254 de regiuni.Dar nu toti europenii se bucura de aceleasi avantaje in termeni socio-economici.Sunt disparitati accentuate intre statele membre si intre regiuni.

 

Cele mai dinamice 10 regiuni din Uniunea Europeana au PIB-ul pe cap de locuitor de cinci ori mai mare decat cele mai putin prospere regiuni din Uniunea Europeana.Mai mult de 61% din populatia celor 10 state membre care au aderat la 1 mai 2004 traieste in regiuni in care se inregistreaza un nivel al PIB-ului /locuitor sub 50% din media EU25.


Extinderea Uniunii Europene la 27 de state membre genereaza provocari din punct de vedere al competivitatii sale si a coeziunii interne.Se vor accentua decalajele existente intre statele membre si regiunile din acestea.Aceste decalaje provin din deficientele structurale in factorii-cheie ai competivitatii,si anume dotarea inadecvata cu capital fizic si uman(cu infrastucturi si forte de munca),insuficienta capacitatii de inovare,a sprijinului intreprinderilor si a nivelului scazut de capital de mediu(un mediu natural si/sau urban poluat).


Implementarea politicii de coeziune la nivelul Uniunii Europene presupune reducerea decalajelor existente intre regiuni in termeni de productie,productivitate si ocupare.O crestere economica puternica in special in noile state membre,cele 10 care au aderat in mai 2004 plus Romania si Bulgaria,poate fi un impuls semnificativ pentru restul economiei Uniunii Europene largite.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Bune practici ale fondurilor structurale si de coeziune". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PRACTICIFonduri
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan