Cadrul strategic pentru accelerarea reformei administratiei publice

Incarcat la data: 05 Februarie 2011

Autor: julei mihai

Pret: Gratuit

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 24 kb

Capacitatea administratiei publice de a elabora politici si de a le implementa are influenta directa asupra satisfactiei cetatenilor. Relatia dintre guvern si populatie devine tot mai complicata: deciziile politice trec prin mai multe niveluri ale administratiei, problemele trebuie rezolvate intr-un mediu in continua schimbare, in care este nevoie de cooperare, acord si coordonare, atât la nivel local si national, cât si la nivel international.

 

Cetatenii se confrunta cu acest proces si simt ca au tot mai putina influenta asupra deciziilor luate la nivel national si local, considerând ca exista un "deficit de democratie". Fara sprijinul si intelegerea cetatenilor, elaborarea si implementarea unor politici adecvate este dificila. De aceea, trebuie gasite noi modalitati pentru imbunatatirea politicilor publice, pentru informarea cetatenilor si pentru implicarea lor in procesul decizional.

Este important ca participantii la procesul de luare a deciziilor publice sa isi cunoasca sarcinile, responsabilitatile si sa stie ce asteptari legitime au diferitele grupuri de interese. Planificarea politicilor publice, programarea si stabilirea resurselor trebuie sa se faca in mod transparent, pentru a permite participantilor sa contribuie cât mai mult la acest proces.


Dezvoltarea unei abordari strategice a reformei administrative este un element pe care UE l-a sprijinit constant. Reformele propuse vor avea success doar daca sunt sustinute de o strategie clara si pot contribui la imbunatatirea semnificativa a calitatii administratiei publice din România. Datorita relatiei directe dintre dezvoltarea administratiei si capacitatea de a implementa acquis-ul comunitar, reusita aplicarii acestor reforme va reprezenta un test care sa arate daca România este pregatita sa isi asume responsabilitatile de stat membru UE.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cadrul strategic pentru accelerarea reformei administratiei publice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ADMINISTRATIEREFERATECADRUL
Pulover cu aspect catifelat si aplicatii cu margele Pulover cu aspect catifelat si aplicatii cu margele CaracteristiciTip: puloverGen: feteculoare: gri inchisMaterial: bumbacStil: casualCroiala:...
Rochie Black Flower Rochie Black Flower O alegere eleganta cu o nota joviala este aceasta rochie scurta, mulata cu maneci trei sferturi....