Control financiar exercitat de curtea de conturi

Incarcat la data: 28 Aprilie 2010

Autor: Ciubotariu Cristian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 33 kb

Curtea de Conturi este institutia suprema de control financiar ulterior extern asupra modului de formare, de administrare si de intrebuintare a resurselor financiare ale statului si ale sectorului public. Curtea de Conturi exercita si atributii jurisdictionale in conditiile prezentei legi.
       

Curtea de Conturi functioneaza pe langa Parlamentul Romaniei si isi desfasoara activitatea in mod independent, in conformitate cu dispozitiile prevazute in Constitutie si in legile tarii.
In unitatile administrativ-teritoriale, functiile Curtii se exercita prin camerele de conturi judetene. Sediul Curtii este in capitala tarii, iar sediile camerelor de conturi sunt in orasele resedinta de judet si in municipiul Bucuresti.
      
Curtea de Conturi decide in mod autonom asupra programului sau de control. Controalele Curtii de Conturi se initiaza din oficiu si nu pot fi oprite decat de Parlament si numai in cazul depasirii competentelor stabilite prin lege.

Hotararile Camerei Deputatilor sau ale Senatului, prin care se cere Curtii de Conturi efectuarea unor controale, in limitele competentelor sale, sunt obligatorii. Nici o alta autoritate publica nu o mai poate obliga.

Cuprins

Capitolul I - Aspecte generale
1.1    Introducere
1.2    Scurt istoric
Capitolul II -  Organizarea si functionarea Curtii de Conturi
2.1 Sectia de control financiar ulterior
2.2 Camerele de conturi judetene
2.3 Secretariatul general
Capitolul III - Competenta Curtii de Conturi in exercitarea controlului financiar
3.1 Obiectul controlului
3.2 Subiectele controlului
Capitolul IV - Atributiile de control si audit financiar ale Curtii de Conturi
4.1 Controlul ulterior
4.2 Proceduri de control
4.3 Auditul financiar
Bibliografie

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Control financiar exercitat de curtea de conturi". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ADMINISTRATIEcurtea de justitiecontrol financiar
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan