Coordonarea activitatii de administratie publica

Incarcat la data: 24 Iunie 2011

Autor: ayaneany

Pret: 50 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 37272 kb

Construirea unui spatiu administrativ separat este rezultatul unui proces indelungat in 2 etape: de diviziune si autonomie. Nasterea administratiei este legata mai intui de fenomenul diviziunii sociale prin intermediul caruia societatea pana atunci unificata si omogena devine stratificata si eterogena. Aceasta diviziune sociala se realizeaza prin urmatoarele etape:                            

- specializarea activitatilor si a misiunilor sociale                                                  

- disocierea dintre diferitele dispozitii cu caracter normativ care asigurau integrarea sociala                                                                                                    

- formarea de subansamblu, de grupuri partiale, de institutii fiecare avand propria logica de functionare                                                                                               

- aparitia relatiilor de inegalitate intre oameni si generalizarea raporturilor de dominare/ subordonare care traversau societatea in ansamblul sau antrenand constituirea spatiilor de putere multiple si diversificate.  
       

Din punct de vedere etimologic cuvantul  „administratie”  provine de la latinescul  „ad-ministrare” care inseamna „pentru a servi”  


Folosirea notiunii de administratie cunoaste 3 acceptiuni principale:
1)    Adminstratia inteleasa ca tip de activitate umana semnificand actiunea de a administra, de a desfasura, deci, munca de un anumit continut (administrativ)
2)  Administratia privita ca mod de organizare a unor activitatea, concretizat printr-o structura organizatorica, indispensabila, pentru infaptuirea muncii de administratie
3)    Administratia ca institutie sau complex de institutii profilate pe domenii de activitate, cu o structura functionala care trebuie sa corespunda cerintelor de a indeplini sarcini specifice. Totodata in aceasta acceptiune, administratia vizeaza satisfacerea anumitor interese ale colectivitatilor umane, cu respectarea drepturilor si libertarilor legitime ale membrilor acestora.   
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Coordonarea activitatii de administratie publica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ADMINISTRATIEAdministratie Publicadiviziune
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...