Curtea de Conturi Europeana

Incarcat la data: 26 Ianuarie 2011

Autor: morari irina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 14

Tip fisier: zip

Marime fisier: 70 kb

Institutia Curtii de Conturi are, pe continentul european, o istorie indelungata.

 

a) Curtea de Conturi – institutie:
Institutia Curtii de Conturi isi are originile in asa numita - CURIA REGIS, care reprezenta in Franta evului mediu, aparatul de consiliere a regelui in treburile statului. La sfrarsitul sec. XIII-lea, Curia Regis se divide in Consiliul regelui care se va ocupa de afacerile politice si administratia generala, si o noua institutie Parlamentul, care va avea atributii de jurisdictie.

 

Magistratilor care se ocupau de conturi li s-a pus la dispozitie o camera speciala, numita Camera computatorum – camera de conturi, aparat insarcinat cu controlul si judecarea conturilor. Sub aceasta forma, Camera de conturi va ramane pana la Revolutia din 1789.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curtea de Conturi Europeana". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATECONTURIINSTITUTIE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan