Declaratia si decizia fiscala

Incarcat la data: 30 Aprilie 2010

Autor: NICULAE MARINELA

Pret: 80 credite

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 23 kb

Asezarea impunerii cuprinde o serie de operatiuni necesare pentru stabilirea sumei de plata cu titlu de venit public, adica pentru determinarea in concret a obligatiei fiscale. Aceasta implica identificarea subiectului impunerii, determinarea obiectului venitului public si al bazei impozabile, a cotei legale de impunere, a inlesnirilor legale si cand este vorba de impozite, constituirea titlului de creanta fiscala catre bugetul general consolidat.

Conform articolului 83, aliniatul 1 din Codul de procedura fiscala, exista doua acte administrative prin intermediul carora se stabilesc impozitele, taxele si alte sume datorate la bugetul de stat consolidat, si anume declaratia fiscala si decizia fiscala. Acestea constituie titluri de creanta fiscala.

Se poate remarca o diminuare a listei de titluri de creanta emise de organul fiscal, fata de enumerarea anterioara din cadrul articolului 4 din O.G. 61/2002.

Astfel, conform art.107.1 din Normele Metodologice de aplicare a Codului de procedura fiscala, titluri de creanta pot fi: decizia de impunere emisa de organele competente potrivit legii; declaratia fiscala, angajamentul de plata sau documentul intocmit de platitor prin care acesta declara obligatiile fiscale, in cazul in care acestea se stabilesc de catre platitor, potrivit legii;

Cuprins

Bibliografie    pag. 2
Capitolul 1 – Aspecte introductive    pag. 3
Capitolul 2 - Declaratia fiscala    pag. 4
Capitolul 3 – Decizia fiscala    pag. 5
Capitolul 4 – Exemplu practic    pag. 8
Capitolul 5 – Concluzii    pag.18
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Declaratia si decizia fiscala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ADMINISTRATIEDECLARATIAdecizia de investitie