Edward Louis Bernays si inceputurile relatiilor publice

Incarcat la data: 07 Aprilie 2010

Autor: Gospodariu Andreea

Pret: 50 credite

Edward Louis Bernays, supranumit si parintele relatiilor publice, s-a nascut la data de 22 noiembrie 1891 la Viena, Austria. Parintii lui erau evrei si unchiul sau era nimeni altul decat faimosul psihanalist Sigmund Freud. in anul 1892 familia lui s-a mutat la New York, unde Bernays a studiat la liceul DeWitt Clinton, iar mai tarziu, in 1912, a absolvit Universitatea Cornell si desi a obtinut o diploma in domeniul agriculturii, a ales sa lucreze in jurnalism.


Fiind evreu, Bernays a avut ocazia de a observa foarte clar rolul pe care il joaca propaganda in mass media de-a lungul urcarii la putere a nazismului in Europa si in urma organizarii unei strangeri de fonduri pentru o piesa cu o tema considerata tabu (bolile venerice), si-a gasit chemarea in viata, aceea de publicist.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Edward Louis Bernays si inceputurile relatiilor publice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: institutiilor publice