Liberalizarea schimburilor

Incarcat la data: 16 Ianuarie 2012

Autor: alina raita

Pret: Gratuit

Numar pagini: 17

Tip fisier: zip

Marime fisier: 29510 kb

5 (1 review)

CAPITOLUL 1
INTRODUCERE

Liberalizarea schimburilor la nivel comunitar reprezinta o parte esentiala a politicii comerciale comune a Uniunii Europene.


Pentru Uniunea Europeana, ratiunea unei politici comerciale comune rezida in faptul ca libera circulatie a bunurilor si serviciilor din cadrul Uniunii (transfrontaliera) nu se poate realiza cu politici nationale diferite care genereaza externasotati negative. Cerintele pietei interne unice si ale concurentei libere si nedistorsionate impun o politica comerciala la nivel comunitar.


inca de la crearea Comunitatii Europene, politica in domeniul comercial a fost inclusa in categoria politicilor comune, alaturi de politica agricola si de politica in domeniul transporturilor.


Prevazuta de art. 131 (fostul art. 110) si urmatoarele ale Tratatului de la Roma, politica comerciala comuna a Uniunii Europene s-a integrat in perspectiva dezvoltarii armonioase a comertului mondial. Ideea unei politici comune conduce la recunoasterea unor prerogative speciale Uniunii Europene si, implicit, Consiliului si Comisiei. Cu toate acestea, TCE (Tratatul instituind Comunitatea Europeana) nu reglementeaza acest aspect. CJCE (Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene) a fost solicitata sa precizeze cand are Comunitatea Europeana (actuala Uniune Europeana) o competenta exclusiva. Nu poate fi admis ca statele membre ale Uniunii sa puna in aplicare politici divergente de politica comuna a Uniunii, cu exceptia cazului in care sunt in mod special abilitate de catre autoritatile comunitare. 


In concordanta cu precizarea CJCE, Romania, ca stat membru al Uniunii Europene incepand cu data de 1 ianuarie 2007, trebuie sa respecte politica comerciala a Uniunii, nepunand in aplicare politici divergente de aceasta politica decat in situatia in care este in mod special abilitata in acest sens de catre autoritatile comunitare.

 

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Liberalizarea schimburilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Politicaschimburiliberalizare
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan