Modul de implementare a stilului managerial intr-o organizatie

Incarcat la data: 04 Februarie 2010

Autor: Catana Paula

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 17 kb

Managerul este un specialist in domeniul managementului, conducator de intreprindere, persoana care aplica principiile si tehnicile managementului, adica este implicata in administrarea unei organizatii cu autoritate in folosirea, combinarea si coordonarea resursei lor umane, financiare, materiale si informationale care au ca scop obtinerii rezultatelor dorite.

Managerii : sunt prezenti la nivelul intermediar, ei se ocupa mai mult de gestionarea structurilor organizatiei si de amanuntele „tehnice” decat de angajati.

Stilul managerial se constituie intr-un process complex care depinde de o serie de factori si de relatia managerului cu institutia pe care o conduce. El se constituie in modul personal de a gandi, actiona si de a se comporta in procesul conducerii institutiei. Stilul exprima de asemeni o multitudine de metode, modalitati de actiune pe care managerul stie sa le aplice in organizatia sa. Se constata ca managerul apeleaza la fermitate, la flexibilitate si motivatie.

Se impune necesitatea asigurarii eficientei stilului fapt care il obliga pe manager sa se adapteze la situatii, sa sesizeze elementele esentiale, sa-i trateze diferentiat pe subordonati si problemele abordate de acestia. Este necesar ca managerul, in conceperea si practicarea stilului sau, sa creeze un camp de actiune pentru manifestarea aptitudinilor sale, sa armonizeze cunostintele cu deprinderile, ajungand pana la imbinarea necesitatilor obiective cu particularitatile structurii sale psihice.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Modul de implementare a stilului managerial intr-o organizatie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ADMINISTRATIEImplementareORGANIZATIEproces managerial
Pulover cu aspect catifelat si aplicatii cu margele Pulover cu aspect catifelat si aplicatii cu margele CaracteristiciTip: puloverGen: feteculoare: gri inchisMaterial: bumbacStil: casualCroiala:...
Rochie Black Flower Rochie Black Flower O alegere eleganta cu o nota joviala este aceasta rochie scurta, mulata cu maneci trei sferturi....