Organizarea si functionarea guvernelor importante UE comparativ cu Romania

Incarcat la data: 28 Aprilie 2010

Autor: Ciubotariu Cristian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 23 kb

4 (1 review)

Caracterul usor diferentiat, parlamentar al statelor comunitare determina o serie de particularitati ale fiecarui guvern, mai semnificative fiind cele ce privesc formarea, longevitatea, structura si functionarea acestora.
Stabilitatea guvernamentala cu repercursiuni in planul actiunii administrative (programul de guvernare) este conditionata de numerosi factori, printre care se evidentiaza sistemul partidelor politice si obiceiurile care se practica la alcatuirea guvernelor.

          
Instabilitatea guvernamentala nu presupune schimbarea tuturor sau a majoritatii detinatorilor de portofolii ministeriale, odata cu schimbarea guvernelor. Aceasta dovedeste un real exercitiu democratic deoarece titularii portofoliilor ministeriale sunt numiti dupa criterii de competenta si nu dupa culoarea politica.
            
Practica a dovedit ca longevitatea ministeriala poate exista cu o instabilitate guvernamentala cronica (ex. Frantei sub cea de-a III si a IV-a Republica sau a Italiei din domeniile 7-8 ale sec. XX). Aceasta realitate impune prudenta in aprecierea efectelor instabilitatii guvernamentale asupra administratiei.

Cuprins

CAPITOLUL I
1.1. Consideratii generale
1.2. Organizarea si functionarea guvernelor in:
   a. Germania
   b. Italia
   c. Marea Britanie
   d. Franta
CAPITOLUL II
Aspecte privind organizarea si functionarea guvernului in Romania, comparativ cu tarile din Uniunea Europeana
Bibliografie
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Organizarea si functionarea guvernelor importante UE comparativ cu Romania". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: OrganizareEUROPADREPT ADMINISTRATIVguverne
Pulover cu aspect catifelat si aplicatii cu margele Pulover cu aspect catifelat si aplicatii cu margele CaracteristiciTip: puloverGen: feteculoare: gri inchisMaterial: bumbacStil: casualCroiala:...
Rochie Black Flower Rochie Black Flower O alegere eleganta cu o nota joviala este aceasta rochie scurta, mulata cu maneci trei sferturi....