Parlamentul European

Incarcat la data: 10 Februarie 2012

Autor: georgiana catalina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 29916 kb

Uniunea Europeana reprezinta o entitate internationala aparuta oficial pe scena internationala in 1993, odata cu intrarea in vigoare a unui tratat semnat cu cateva luni mai devreme la Maastricht (Olanda) de mai multe state occidentale. Acest Tratat de instituire a Uniunii europene consemna dorinta statelor participante de a intari legaturile economice, sociale si politice dintre ele in vederea realizarii unei uniuni din ce in ce mai stranse intre popoarele europene.


Desi o structura recenta, UE continua de fapt cooperarea la nivel european initiata prin crearea, in anii ’50, a trei organizatii internationale. Acestea erau Comunitatea Europeana a Carbunelui si Otelului (CECO), Comunitatea Economica europeana (CEE, din 1992, cunoscuta sub numele de Comunitatea Europeana – CE) si Comunitatea Europeana a Energiei Atomice (CEEA sau Euratom). in prezent, atributiile acestor trei organizatii au fost preluate in totalitate de catre Uniunea Europeana. Totusi, cu exceptia CECO care si-a incetat activitatea in 2002, ele continua sa existe, avand personalitate juridica proprie, calitate ce lipseste inca Uniunii.


Din punct de vedere economic, Uniunea Europeana a devenit in ultimii ani cea mai mare piata de unica din lume (mai mare decat SUA si Japonia la un loc) si cel mai important actor comercial din lume. Asa, de pilda, Uniunea Europeana este, in prezent, cel mai mare exportator d produse, cel mai mare importator de servicii si principala piata pentru aproape 70% din statele lumii.


Cu timpul, cele trei Comunitati si-au consolidat structurile si si-au extins in mod considerabil domeniile de activitate. Dispunand deja de institutii comune si independente din 1967, ele au dobandit si autonomie financiara din 1980 (pana la acel moment fiind finantate prin contributia statelor membre). in aceeasi perioada, Parlamentul Europeanincepe sa fie ales prin vot direct (1979) si este infiintata Curtea de Conturi (1977).


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Parlamentul European". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Parlamentul EuropeanUniunea Europeanatratat
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...