Planificare strategica

Incarcat la data: 16 Ianuarie 2011

Autor: ionita bianca

Pret: 80 credite

Numar pagini: 22

Tip fisier: zip

Marime fisier: 252 kb

5 (1 review)

Strategia are la baza o profunda si atenta intelegere a ratiunii de a exista a organizatiei, a modului in care aceasta poate produce plusvaloare economica pentru majoritatea detinatorilor de interese, individualizandu-se totodata pe piata pe care actioneaza.


Termenul “strategie” are o istorie multimilenara. Utilizat pentru prima data pentru a defini “arta razboiului” in China antica, in urma cu circa 2500 de ani de catre Sun-Tzu, termenul nu le-a fost strain nici istoricilor antici Tucidide si Xenofon sau imparatului roman Cezar. De altfel, in antichitatea greaca, termenul se folosea inca referitor la rolul comandantului unei armate. Exceptia a fost reprezentata de “secolul lui Pericle”, cca 400-500 I.H, cand termenului i s-a atribuit si sensul de abilitate de conducere si administrativa, putere si convingere prin oratorie.

 

Cuprins:

Modele de planificare strategica    2
Introducere    3
Conceptul de strategie    3
Definirea conceptului de planificare strategica    4
Utilizarea planificarii strategice    6
Etapele planificarii strategice    7
Necesitatea planificarii strategice    8
Forme de planificare strategica    9
Modele de planificare strategica    11
Modelul A. Desremaux    12
Modelul M. Marchesnay    13
Modelul G. A. Cole    14
Modelul H. Mintzberg    16
Modele de Planificare Strategica in Sectorul Public     20
Bibliografie:    22
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Planificare strategica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PLANIFICAREModelestrategica