Planificarea resurselor umane in administratia publica

Incarcat la data: 28 Aprilie 2010

Autor: Ciubotariu Cristian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 16

Tip fisier: zip

Marime fisier: 32 kb

Accelerarea reformei in administratia publica si exigentele referitoare la integrarea Romaniei in Uniunea Europeana aduc in prim plan necesitatea managementului functiei publice si al functionarilor publici, bazat pe o strategie de gestiune previzionala a resurselor umane in domeniul functiei publice.

Avand in vedere ca, in mare masura, punerea in practica a deciziilor politice depinde de functionarea sistemului administrativ, este fireasca atentia care trebuie acordata imbunatatirii managementului resurselor umane.
Este esential, de asemenea, ca managementul resurselor umane sa asigure o mai mare deschidere, diversitate si profesionalism, intr-o administratie publica in care functionarii actioneaza in mod real si eficient pentru realizarea interesului public.

Sistemul de cariera in functia publica si activitatea de planificare a resurselor umane se afla in proces continuu de dezvoltare. in acest context, ghidul privind planificarea resurselor umane se doreste  a fi o orientare pentru dezvoltarea strategiilor specifice de planificare a resurselor umane si de realizare a politicilor publice privind resursele umane din cadrul unei institutii publice.

Compartimentele de resurse umane sunt considerate din ce in ce mai mult „unitati de management al resurselor umane”. Astfel gestionarea personalului s-a transformat dintr-un element suplimentar al structurilor organizationale, intr-un element esential al acestora.

Realizarea obiectivelor specifice functiei publice, prin planificarea coerenta a resurselor umane creeaza premisele realizarii obiectivelor legate de reforma administratiei publice si cresterea capacitatii administrative prin componenta de resurse umane.

Cuprins

Capitolul I.   -    Aspecte generale
1.1       Introducere
1.2   Managementul resurselor umane in administratia publica
1.2.1 Abordari ale managementului resurselor umane
1.2.2. Modele elaborate in domeniul resurselor umane
Capitolul II.     -    Planificarea resurselor umane – parte componenta a managementului resurselor umane
2.1Abordari ale planificarii resurselor umane
2.2 Dimensiunile planificarii resurselor umane
2.3 Planul de personal
Capitolul III.    -   Metode de planificare a resurselor umane
3.1 Estimarile manageriale
3.2 Metoda Delphi
3.3 Analiza tendintelor
Capitolul IV.    -   Planul de ocupare a functiilor publice –  instrument managerial de previzionare a resurselor umane     
Capitolul V.      -   Concluzii
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Planificarea resurselor umane in administratia publica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ADMINISTRATIEPLANIFICAREAdministratie Publica
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...