Raspunderea contraventionala

Incarcat la data: 25 Februarie 2011

Autor: vacariu ion

Pret: Gratuit

Numar pagini: 24

Tip fisier: zip

Marime fisier: 31 kb

5 (1 review)

Raspunderea contraventionalaRaspunderea ca fenomen social are un caracter complex. Cuvantul „raspundere”, ce deriva din latinescul „respondere”, in jurisprudenta e utilizat cu sensul de „a raspunde de faptele sale”, dar in acelasi timp si a repara prejudiciile cauzate raspunderea este totdeauna legala, nimeni nu poate fi judecator in propria cauza .


    
Raspunderea contraventionala este un raport juridic de constrigere, adica forma raspunderii juridice identificata cu raportul juridic contrventional de constringere, stabilit intre stat si contravenient, al carui continut il constituie dreptul statului de a aplica masuri de asigurare si sanctiuni vinovatului de comiterea contraventiei si obligatia corelativa a acestuia de a suporta masurile respective.

Aceasta parere este sustinuta si de V.Gutuleac caci raspunderea contraventionala este o varietate a raspunderii juridice, care apare in toate cazurile de comportament ilegal al persoanei si se manifesta prin aplicarea fata de ea a sanctiunilor juridice corespunzatoare in ordinea stabilita de legislatia contraventionala.
   
Dar exista si alte pareri referitor la aceea, ca raspunderea contraventionala este o forma a raspunderii administrative pentru exemplu profesorul A.Iorgovan. Aceasta idee reese din momentul cind autorul clasifica ilicitii administrativi in trei mari categorii:

- ilicitul administrativ propriu-zis;
- ilicitul contrventional;
- ilicitul cauzelor de prejudiciu material sau moral.

De aici rezulta si cele trei forme de raspundere administrativa:
raspunderea administrativa tipica;
raspunderea contraventionala;
raspunderea administrativa patrimoniala(materiala).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Raspunderea contraventionala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ADMINISTRATIEraspundere contraventionalacontraventie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...