Tratatul de la Maastricht

Incarcat la data: 11 Mai 2010

Autor: Benchea Denisa

Pret: 50 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 26 kb

Uniunea Europeana reprezinta rezultalul unui proces istoric de o anumita amploare, un salt fundamental in constructia europeana. Principalele directii ale dezvoltarii sistemului comunitar au fost indreptate spre un triplu scop: spre o unificare institutionala; spre o extindere a spatiului comunitar: spre o aprofundare a domeniului interventiei comunitare.

Uniunea economica si monetara, considerate a fi motorul crearii Uniunii Europene, a fost avuta permanent in vedere de catre majoritatea statelor comunitare.

Primi pasi concreti in aceasta directie au fost facuti dupa intalnirea Comisiei europene din februarie 1969 care a sugerat, iar sefii de state si guverne membre, la intalnirea de la Haga din decembrie 1969, au decis sa creeze o uniune  economica si monetara europeana.in vederea realizarii acesteia, in martie 1970, Consiliul a insarcinat pe Pierre Werner sa redacteze un raport in vederea reliefarii aspectelor fundamentale ale crearii uniunii. Raportul, prezentat in octombrie acelasi an a fost analizat de Comisie, care  a propus ca intr-o perioada de zece ani sa se treaca la realizarea uniunii economice si monetare.

A urmat insa o perioada marcata de unele evolutii nefavorabile realizarii acesteia, consecinta a abandonarii de catre S.U.A. a sistemului stabilit de Bretton Wood, ineficienta “sarpelui monetar european” si ineficienta “Sistemului monetar european“, ultimele doua nefiind realizate prin acte comunitare, ci la nivel interstatal.
Cu ocazia negocierii Actului Unic European s-a reluat problema realizarii uniunii economice si monetare, dar retinerea Marii Britanii nu a permis decat reintroducerea in art. 102A a unei prevederi generale de cooperare in domeniul economic si monetar.Aceasta prevedere, desi generica, a fost preluat  cu ocazia Consiliului European tinut la Hanovra (27-28 iunie 1988), care a decis crearea unui comitet  pentru studierea realizarii uniunii economice si monetare.Consiliul European tinut la Madrid (iunie 1989) a examinat raportul comitetului si a decis revizuirea tratatului C.E.E., iar Consiliul European desfasurat la Strasbourg in decembrie 1989 a stabilit initierea Conferintei de revizuire inainte de sfarsitul anului 1990.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tratatul de la Maastricht". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ADMINISTRATIEMAASTRICHT
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...