CONTROL TEHNIC DE CALITATE AL UNUI LOT DE FAINA ALBA

Incarcat la data: 16 Ianuarie 2010

Autor: irina dobre

Pret: 50 credite

Numar pagini: 50

Tip fisier: zip

Marime fisier: 2729 kb

5 (1 review)

Am ales acest proiect deoarece faina este considerata un aliment valoros in industria  alimentara. Faina alba este folosita din anul 1870. Faina alba are valoare nutritiva scazuta deoarece nu contine decat o parte din bobul de grau (aproximativ 50%), in partea alba ramanand cele mai saracacioase elemente nutritive. Are un procent de vitamine ce scade vertiginos, astfel ca, fata de faina integrala contine: vitamina B1 in procent 23%, riboflavina 20%, nicotinamida 19%, piridoxina 29%, acid pantotenic 50%, acid folic 33% si vitamina E 14%. Continutul de substante minerale scade semnificativ astfel ca in faina alba intalnim 13% crom, 9% mangan, 19% fier, 13% cobalt, 10-20% cupru, 17% zinc, 50% molibden si 17% magneziu. Faina alba contine aditivi chimici, iar uneori – vitamine (medicamente), adaugate cu scopul de a compensa pierderile, aceasta practica contravenind principiilor medicinei naturiste, astfel incat valoarea nutritiva a alimentelor de sinteza sa nu se ridice la nivelul vitaminelor biodisponibile dezvoltate pe cale naturala in bobul de grau. Aditivii au intotdeauna un grad mare de risc privind rectiile adverse ce pot aparea in timp.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "CONTROL TEHNIC DE CALITATE AL UNUI LOT DE FAINA ALBA". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CALITATEFAINALOTcontrol tehnic