Cooperativa agricola Muntenia

Incarcat la data: 20 Aprilie 2010

Autor: Manole Andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 14 kb

Cooperativa Agricola reprezinta o asociatia autonoma de persoane fizice si/sau persoane juridice si, dupa caz, persoane juridice romane, constituita pe baza liberului arbitru, in scopul de a promova interesele membrilor cooperatisti, conform principiilor cooperatiste, privind organizarea si functionarea in litera si spiritul acestei legi.

Cooperativa Agricola este o asociatie autonoma, cu un numar nelimitat de membri, cu capital variabil, care efectueaza activitati economice, tehnice si sociale, precum furnizarea de bunuri, asigurarea serviciilor si a locurilor de munca, exclusiv sau in special pentru membrii sai.

Cooperativele agricole au la baza urmatoarele principii cooperatiste:
a)    “Statutul de membru voluntar si deschis”;
b)    “Controlul democratic al membrilor”;
c)    “Participarea economica a membrilor”;
d)    “Autonomie si independenta”;
e)    “Educatie, cursuri de pregatire si informare”;
f)    “Cooperarea cooperativelor”;
g)    “Grija fata de comunitate”.
Caracteristicile cooperativei agricole sunt explicate  pe baza principiului care subliniaza controlul democratic al membrilor, complet diferit fata de caracteristicile cooperativelor agricole de productie din Romania, inainte de 1989.

Cooperativa agricola, care incalca flagrant acest principiu, nu va putrea functiona pentru mult timp, incalcand in acest fel si legea, Se impune astfel, examinarea indeaproape a metodei de infiintare a societatilor cooperatiste, cu respectarea principiilor cooperatiste si a legii.

Tipuri de cooperative agricole
Exista doua tipuri de cooperative agricole.
(Articolul 4 din lege)
Cooperative de gradul I si cooperative agricole de gradul II.
1. Coopetativele agricole de gradul I sunt asociatii ale persoanelor fizice;
2. Cooperativele agricole de gradul II sunt persoane juridice constituite din persoane fizice si/sau persoane juridice, dupa caz, in scopul integrarii pe orizontala si pe verticala a activitatii economice desfasurate de acstea si autorizate, in conformitate cu prevederile prezentei legi.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cooperativa agricola Muntenia". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: AgriculturaMUNTENIApolitica agricolapolitica externa
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan