Cultura ciupercilor - hobby sau afacere?

Incarcat la data: 18 Februarie 2011

Autor: Alexandru

Pret: Gratuit

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 31 kb

Sugestii pentru cei care doresc sa investeasca intr-o ferma pentru  cultivarea ciupercilor


Prezentare generala a pietei romanesti de ciuperci proaspete (in special, agaricus-champignon). In Romania functioneaza acum cca 40-50 ciupercarii. Marimea medie a acestora este de 3-4 camere/locatie. Daca raportam la productie, pe o camera de cultura de 20 tone (aceasta este capacitatea uzuala /camera in Romania) se obtin cca 40 tone ciuperci anual./camera de productie.

Ciupercarii mari (pentru Romania, pentru ca raportate la piata Uniunii Europene, ele sunt relativ mici ca suprafata cultivabila) sunt citeva: 2-3 in sud, 1 in centrul tarii, una in nord si 1-2 in Moldova.

Pe SAPARD s-au aprobat 12 proiecte pentru infiintare/ modernizare ciupercarii existente. Anual se produc in Romania cca 5000-6000 tone ciuperci proaspete-compostul care este cumparat anual pentru aceste ciupercarii - aproximativ 20000 tone.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cultura ciupercilor - hobby sau afacere?". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CULTURAAgriculturaCIUPERCI
Comentarii

garetols

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...