Deshidratarea si conservarea

Incarcat la data: 20 Martie 2013

Autor: marian miruna

Pret: Gratuit

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 27 kb

Prezenta apei sau umiditatea este un factor ce poate determina dezvoltarea si multiplicarea microorganismelor si, de aceea, pentru pastrarea unor produse se recurge la eliminarea apei continute de alimente. Deshidratarea este una dintre primele metode de pastrare a alimentelor cunoscute de om.

Procedeele moderne de deshidratare fac posibila obtinerea de produse alimentare, indeosebi de origine vegetala, din care apa a fost eliminata pastrându-se totusi cea mai mare parte a valorii nutritive a acestora. in lipsa umiditatii, microorganismele nu se mai pot dezvolta, produsul deshidratat putând fi pastrat vreme indelungata.
Cum uneori procentul de apa continut de alimentele proaspete poate ajunge pâna la 96-98% din volum, este de la sine inteles ca prin deshidratare se câstiga foarte mult spatiu si, in plus, se elimina riscul degradarii rapide, datorate fie microorganismelor, fie reactiilor de oxidare.

Avantajele pe care le ofera aceasta tehnologie sunt evidente: produsele deshidratate ocupa un volum redus la depozitare, pastrarea lor nu necesita spatii frigorifice si sunt gata de consum de indata ce se adauga apa eliminata initial. Tehnologiile moderne si calitatea materiilor prime folosite garanteaza obtinerea, in numai câteva minute, a unor preparate gustoase si hranitoare, iar un bun exemplu in acest sens il reprezinta supele, bulioanele si ciorbele produse de firma KNORR, lider pe piata mondiala a produselor deshidratate.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Deshidratarea si conservarea". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...