Gramineele perene din componenta pajistilor naturale

Incarcat la data: 23 Iunie 2010

Autor: aogheorghita

Pret: 80 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 612 kb

5 (1 review)

Vegetatia pajistilor este alcatuita in cea mai mare parte din plante perene, care au o mare importanta economica. Ele se asociaza in grupari functionale complexe si imprima pajistilor trasaturi specifice atat in privinta raporturilor dintre speciile componente cat si dintre acestea si biotopul in care se formeaza. De asemenea imprima pajistilor trasaturi specifice privind valoarea economica, posibilitatea de imbunatatire si de folosire.
   
Pentru studierea plantelor care cresc pe pajisti este necesara o anumita sistematizare si grupare a lor. Posibilitatile de grupare sunt multiple si se pot baza pe caracterele botanice, valoare economica, durata vietii si ritmul de dezvoltare, tipul de infratire si otavire, intensitatea acestora, cerintele fata de factorii de vegetatie, modul de comportare la folosirea prin cosit si pasunat etc.
   
Pentru scopuri practice prezinta importanta clasificarea care ia in considerare caracterele botanice si valoarea economica. Dupa aceste criterii, plantele care cresc pe pajisti se impart in : graminee, leguminoase, rogozuri si specii din alte familii botanice (diverse).
   
Din aceasta grupa face parte speciile apartinatoare familiei Poaceae (Gramineae). Gramineele formeaza cea mai insemnata grupa de plante care participa la formarea covorului ierbos al pajistilor, paticipand cu 30-90% din recolta totala. In pajistile din tara noastra se intalnesc peste 260 de specii, dintre care circa 70% sunt perene acestea prezentand importanta deosebita.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Gramineele perene din componenta pajistilor naturale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: AgriculturaCOMPONENTAgramineele perenepajisti naturale
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan