Kastanoziom

Incarcat la data: 30 Noiembrie 2012

Autor: ghilicaru diana

Pret: Gratuit

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 15 kb

Kastanoziomurile sunt cunoscute si sub denumirea de soluri brune deschise de stepa uscata sau de soluri balane. Ele se definesc printr-un orizont A molic (Am) de culoare bruna, cu crome mai mari decat 2 la material in stare  umeda, urmat de un orizont de tranzitie AC de culoare bruna mai deschisa, cu crome mai mici de 3,5 cel putin in partea superioara  la material in stare umeda  si un orizont  de acumulare a carbonatilor alcalino-pamantosi notat cu Cca situat in primii 100cm.

Raspandire: In Romania kastanoziomurile ocupa o suprafata de circa 205.000 hectare (Florea, 2004) si sunt raspandite in Dobrogea , la altitudini mai mici de 150 m, pe un relief reprezentat de terenuri plane sau slab inclinate  (culmi domoale si versanti prelungi ), dar cu mare predispozitie pentru eroziune hidrica  datorita continutului ridicat de praf al materialului parental, I zone cu climat semiarid din vestul tarii, intre Oltina, Macin, Valea Carasu si dicontinuu in estul tarii, intre Capul Midia si Bratul Sf. Gheorghe. Insular apar atat pe grindurile din Baltile Dunarii si in Delta, cat si in extremitatea estica a Baraganului.

Materialul parental bogat in elemente bazice este reprezentat de leoss sau depozite leossoide  cu porozitate buna si continut de carbonat de calciu intre 10 si 15 %. Vegetatia: In cazul Kastanoziomurilor, vegetatia ierboasa spontana este caracteristica stepelor uscate  (sub150 m altitudine) care fac tranzitia spre zona semidesertica. Eaa se compune din specii mezoxorofite si xerofite cum sunt: Stipa capillata, S. joannis , Poa bubosa, Agropyron cristatum , Artemisia austriaca si altele. Aceasta vegetatie naturaa este înlocuita de plante cultivate sau este degradata prin suprapasunat.

Conditiile climatice din zona Kastanoziomurilor constituie factor limitativ pentru vegetatia forestiera. Vegetatia naturala sub care s-au format cernoziomurile este cu precadere de stepa, fiind constituita din specii ierboase mezoxerofite,predominant din graineie perene cu talie inalta de pana la 1m si radacina bine dezvoltata.


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Kastanoziom". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: INGINERIEREFERATEreferat agriculturakastanoziom
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan