Organizarea administrativ teritoriala a padurilor din Romania

Incarcat la data: 13 Decembrie 2012

Autor: Ciobanu Petru

Pret: 50 credite

Numar pagini: 17

Tip fisier: zip

Marime fisier: 9430 kb

Unitatea de productie reuneste mai multe trupuri de padure sau bazinete, cat mai omogene din punct de vedere al vegetatiei forestiere (paduri situate in acelasi etaj fito-climatic), delimitate prin limite naturale sau artificiale evidente, pentru care se elaboreaza un amenajament.

Unitatile de productie sunt constituite din ratiuni administrative. In functie de etajul fitoclimatic, suprafata unei unitati de productie variaza intre 600-1500 ha in lunca Dunarii, 1000-1200 ha la campie, 2000-4000 ha la deal si 4000-6000 ha la munte.

Parcela

Parcela este o diviziune elementara  a padurii, al carei prim rol este de a facilita orientarea in teren pentru   aplicarea si urmarirea lucrarilor silvice si de protectie. Rolul secundar al sistemului parcelar este de a permite, prin liniile parcelare, interventii rapide in cazul producerii unor calamitati, precum incendiile si doboraturile de vant, si chiar de a ameliora rezistenta padurii la doboraturi de vant, prin crearea marginilor de masiv rezistente.  Sistemul parcelar se bazeaza pe elementele caracteristice de morfologie a terenului in zonele de deal si de munte (vai, si culmi, principale sau secundare) un caroiaj artificial  in zonele de campie.

Astfel, in zonele de munte se disting linii parcelare principale - de regula vaile si culmile - si linii parcelare secundare, ce unesc doua linii principale; de regula, liniile secundare sunt culmile si vaile secundare sau, daca suprafata dintre doua astfel de repere este mare, liniile parcelare merg pe linia de cea mai mare panta. Pe pante mari liniile parcelare pot fi folosite pentru scosul materialului lemnos, doar ca linii de funicular.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Organizarea administrativ teritoriala a padurilor din Romania". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEreferat agronomiereferat paduri
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...