Stadiul agriculturii ecologice in Romania

Incarcat la data: 18 Martie 2010

Autor: ARISTAN FLORIN

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 19 kb

Agricultura ecologica (numita organica sau biologica an alte limbi) a aparut an Europa ca expresie a neancrederii populatiei an masurile de siguranta alimentara si ca urmare a aparitiei de ambolnaviri prin consum de produse purtatoare de noxe (dioxina, trichinele, salmonele, E. coli de tip O157, virus gripal, prioni etc.).


Intrucat mai multe episoade de ambolnavire au fost generate de tehnologiile de tip intensiv, industriale, bazate pe fortarea productiei prin suprafertilizarea terenului agricol, prin folosirea de biostimulatori (antibiotice, hormoni etc.) an alimentatia animalelor, s-a conturat o cerinta noua, destul de puternica, care s-a transformat antr-o adevarata miscare de nivel european pentru obtinerea de produse agroalimentare prin tehnologii curate, nepoluante, fara substante indezirabile.


La baza productiei ecologice sta ideea ca principala cauza a degradarii calitatii biologice a produselor consta an interventia necorespunzatoare a omului la diferite niveluri structurale ale biosferei, iar cele mai grave efecte asupra omului rezulta din cumulul de greseli privind solul, plantele si animalele. Agricultura ecologica pune un accent deosebit pe calitatea naturala a produselor, aspectele cantitative si productivitatea fiind pe un plan periferic. Dupa conturarea noilor principii, nu au antarziat sa apara firme specializate, care ofera astfel de produse etichetate an mod distinct si comercializate cu preturi crescute.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Stadiul agriculturii ecologice in Romania". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: AgriculturaECOLOGIE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan