Tehnologia prelucrarii produselor agricole

Incarcat la data: 02 Iulie 2011

Autor: comanescu ilona

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 3416820 kb

Scurt istoric

Productia industriala a painii in tara noastra a inceput la sfarsitul sec. al XIX-lea si inceputul sec. al XX-lea, in cadrul armatei, acre a constituit primele unitati de productie de mare capacitate (manutantele), dotate cu utilaje la nivelul ethnic al epocii respective, in vederea mecanizarii procesului de fabricatie. Dupa primul razboi mondial s-au fondat unitati mai mari pentru productia painii, dotate cu cuptoare incalzite cu tevi cu abur (Dampf) si malaxoare. Astfel, in 1935 in Romania functionau 36 brutarii mecanizate cu 700 salariati. In anul 1938, in Bucuresti, 35% din productia zilnica de paine era realizata in brutarii mecanizate. Dupa cel de-Al Doilea razboi Mondial, productia de paine in tara noastra s-a organizat pe baze noi.


Principalele obiective ale acestei actiuni au fost: largirea capacitatii de productie spre a se acoperi pe cale industriala intregul necesar de consum, mecanizarea tuturor operatiilor grele, diversificarea gamei de sortimente. Principalele progrese in panificatie sunt legate, astazi, de introducerea pe scara tot mai larga automatizarii si computerizarii sistemelor si structurilor productive.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tehnologia prelucrarii produselor agricole". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.