Tehnologii agricole - orzul si orzoaica

Incarcat la data: 08 Ianuarie 2011

Autor: isac alina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 15 kb

2 (1 review)

Importanta orzului furajer si a orzoaicei pentru bere este data de multiplele intrebuintari in alimentatia omului, furajarea animalelor si in industrie.Orzul se numara printre primele plante cultivate si are o vechime de circa 12.000 de ani.
   
Cultura orzului este intalnita in zone cu conditii de vegetatie extreme,dincolo de Cercul Polar,la mare altitudine in Tibet sau in nordul Africii unde orzul se foloseste pentru paine de calitate slaba,datorita lipsei glutenului,cu miezul tasat,necrescuta,greu digestibila.
   
Orzul se foloseste in alimentatie si sub forma de arpacas,crupe pentru supe si sosuri,iar prin macinat grosier se folosesc in hrana sugarilor.
   
Boabele de orzoaica si boabele de orz dupa calibrare constituie materia prima pentru producere maltului, folosit in fabricarea berii. Prin prelucrarea maltului se obtin inlocuitori pentru cafea,siropuri de malt,pentru imbunatatirea valorii alimentare a fulgilor de cereale pentru micul dejun, maltul macinat se foloseste ca ingredient in retetele de panificatie pentru ameliorarea calitatii fainii si a produselor de panificatie, maltul intra in compozitia unor alimente dietetice, a unor sucuri energizante si unor produse medicamentoase.

Prin compozitia lor chimica boabele de orz reprezinta un furaj concentrat valoros pentru toate categoriile de animale. In retetele de nutreturi combinateboabele de orz reprezinta 20-25% in cazul furajelor pentru pasari, 25-30%pentru animale gestante si reproducatori masculini, 30-35% pentru animale in lactatie, 30-40% pentru animale de tractiune si 50-70%  pentru porci pusi la ingrasat.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tehnologii agricole - orzul si orzoaica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: referat agriculturaorzul
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...