Traditii nutritionale in Asia

Incarcat la data: 19 Aprilie 2010

Autor: Petcu Cristina

Pret: 80 credite

Numar pagini: 25

Tip fisier: zip

Marime fisier: 44 kb

Asia este situata in estul Europei si se intinde pana la Oceanul Pacific,cuprinzand si insulele din estul si sud-estul sau.Limita fata de Europa este conventionala:ea trece la vest de Muntii Ural,se continu cu raul Ural,tarmul vestic al Marii Caspice,poala nordica a Muntilor Caucaz, tarmurile estice si sudice ale Marii Negre,dupa care limita strabate stramtorile Bosfor si Dardanele, tarmul estic al Marii Egee si Marii Mediterana.Limita fata de Africa incepe cu canalul Suez, trece prin mare Rosie,stramtoarea Bab-el-Mandeb si Golful Aden.In sud,se afla Oceanul Indian cu urmatoarele golfuri:Persic,Oman si Bengal,pana la Peninsula Malacca si insulele Sumatera si Java.
      
Suprafata Asiei este de 44 milioane Km2 ,ceea ce inseamna 1/3 din totalul uscatului Terrei,fiind de 185 de ori mai mare decat Romania, populatia sa masoara aproape trei cincimi din populatia lumii, la inceputul anului 1990 asia avea mai mult de 3.4 miliarde de locuitori.
     
Clima Asiei variaza in functie de configuratia pamantului-de la padurea ecuatoriala pana la tundra artica.In cea mai mare parte a asiei este dominata de miscarea maselor continentala,care traverseaza vestul siberiei si prin nordul pacificului. Iernile sunt lungi si aspre ,verile sunt scurte si racoroase,precipitatiile anuale sunt mici.
     
Inca din antichitate s-a facut simtita nevoia schimburilor comerciale intre Europa si Asia,celebru fiind in acest sens drumul matasii ce traversa marile deserturi ale Asiei Centrale.

CUPRINS

          I. Asia –Prezentare generala…………………………………....pag 1
          I.1. Agricultura…………………………………………………pag 1
          I.2. Nutritia……………………………………………………...pag 2
          II.Traditii nutritionale in Asia…………………………………..pag 4
          II.1. Traditii culinare in Japonia………………………………...pag 4
          II.2. Bucataria Chinezeasca……………………………………..pag 11
          II.3. Traditii culinare in India………………...…………………pag 13
          II.4. Obiceiuri culinare in Israel…………………………… …...pag 14
          III.Impactul preparatelor din Asia asupra alimentatiei din celelalte                          regiuni………..………………………………………………………...pag 15
          Concluzie………………………………………………………...pag16
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Traditii nutritionale in Asia". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ASIAindustria alimentara
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan