Metode de control operativ in protectia consumatorului

Incarcat la data: 15 Februarie 2010

Autor: marius neagu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 17 kb

2 (1 review)

Statul,prin organismele sale specializate isi propupne o protectie a vietii,sanatatii si securitatii consumatorilor prin realizarea unui cadru legislativ adecvat si prin cunoasterea unor structuri,fie apartinand administratiei publice centrale si locale,fie societatii civile cu atributii in domeniu.


Ordonanta de guvern nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor prevede ca organismul abilitat sa realizeze protectia consumatorilor in Romania este Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) care are rolul de a realiza politica Guvernului in domeniu si de a asigura cadrul legal adecvat unui inalt nivel de protectie al consumatorilor.


ANPC reprezinta organul de specialitate al administratiei publice centrale,subordonat Guvernului.


Obiectivele fundamentale:


1.    “realizarea unui inalt nivel de PC;


2.    aplicarea efectiva a legslatiei si domeniul protectiei consumatorului;


3.    intarirea activitatilor de informare,consiliere si educarea consumatorului”.


Legea nr.240/2004 privind raspunderea producatorului pentru produsele cu defecte este actul normativ care reprezinta sediul legal al materiei.


Un alt obiectiv pe care legiuitorul l-a avut in vedere a fost acela al protejarii intereselor economice ale consumatorilor.Practicile ilegale,inclusiv pubicitatea mincinoasa , au fost interzise prin dispozitiile legale.Textul de mai sus reprezinta un extras din "Metode de control operativ in protectia consumatorului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: METODEprotectia consumatoruluicontrol operativ
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...