Referat Strategia de modernizare a administratiei publice prahovene

Incarcat la data: 13 Ianuarie 2010

Autor: radu monica

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 20 kb

Modernizarea administratiei publice constituie una dintre conditiile esentiale pentru aplicarea cu rezultate tangibile a politicilor publice de transformare a statului si economiei, precum si de dezvoltare a comunitatilor locale.


Pentru a satisface aceasta prioritate, in anul 2001, Guvernul Romaniei a adoptat „Strategia privind accelerarea reformei in administratia publica”. Dupa trei ani, in anul 2004, se recunoaste faptul ca, rezultatele obtinute nu sunt satisfacatoare. Obiectivele fixate atunci au fost prea ambitioase, necesitand mijloace financiare considerabile, la concurenta cu alte prioritati. Realizarea unor obiective, de o asemenea anvergura, presupune si o schimbare a mentalitatilor atat in actul de guvernare, cat si la nivelul intregii societati.


S-au inregistrat progrese reale, prin adoptarea unui pachet complex de legi privind functia publica, descentralizarea serviciilor publice, finantele publice locale, lupta impotriva coruptiei si prin infiintarea unor noi institutii, care sa pregateasca si sa puna in aplicare reformele.


Practica a aratat, insa, ca multe din aceste legi nu au fost bine aplicate, iar noile institutii nu si-au indeplinit in totalitate misiunea. Aceasta constatare generala a fost de mai multe ori exprimata in rapoartele Comisiei Europene.Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Strategia de modernizare a administratiei publice prahovene". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: modernizareAdministratie Publicajudetul neamt
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...