Adoptia

Incarcat la data: 25 Ianuarie 2011

Autor: porcar georgiana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 22 kb

Adoptia este o institutie pe care, sub diferite denumiri si in diverse forme, o intalnim din cele mai vechi timpuri la aproape toate popoarele.                              

Dreptul roman a fost cel care i-a dat o forma juridica solida, nemaicunoscuta pana atunci, dar institutia exista poate cu mii de ani inainte. in dreptul hindus religios si traditional, de exemplu, ea a jucat intodeauna un rol de importanta majora.                      

Pentru a vedea modul de evolutie al adoptiei cu privire la ratiunile si la functiile sale, trebuie pornit de la constatarea ca, in decursul timpului, ratiunile pe care se intemeia adoptia au evoluat sensibil.                                     

Prima dintre acestea, care se intalneste din toate timpurile si la toate popoarele porneste din dorinta fireasca a celor care nu au avut copii sa-si asigure descendenta. Motivele unei adoptii pot fi sub acest aspect atat sentimentale cat si materiale.

O exprimare de o frumusete aparte a acestei idei poate fi gasita intr-un text al Codului Caragea: „Facerea de copii de suflet este dar spre mangaierea celor care n-au copii.” Nu se poate nega insa ca rolul ratiunilor afective este de multe ori dublat de considerente patrimoniale. Adoptia a fost intodeauna o institutie a famililor bogate, care cautau sa-si asigure continuitatea averii. Se poate spune chiar ca aceste ratiuni au fost adesea tot atat de puternice ca si cele afective.                       

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Adoptia". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEAsistenta Socialaadoptie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...