Adoptia

Incarcat la data: 07 Februarie 2013

Autor: Agnes Boghean

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 144 kb

Ca forma de protectie sociala, adoptia are un trecut lung si o istorie scurta, practicandu-se inca din antichitate, (celebrele cazuri ale lui: Sargon I din Babilon, Moise din Egipt, Oedip din Grecia; mai mult in perioada Imperiului Roman, adoptia reprezentand principala cale de acces la tron: cazurile faimoase ale lui Nero, Augustus Caesar, Caligulaetc.) primul sistem legislativ in acest sens a fost Codul lui Hamurabi din Babilon, dar legislatia moderna de reglementare a adoptiei apare cu un decalaj de nici mai mult nici mai putin de trei milenii mai tarziu: in a doua jumatate a secolului XIX in SUA, apoi raspandindu-se si in Europa.
          
Inainte de al Doilea Razboi Mondial, adoptia nu era realizata in interesul superior alcopilului dar dupa aceasta perioada incepe o reconsidereare a rolului copilului in societate,atentia indreptandu-se spre protectia copilului, odata cu aparitia Declaratiei Drepturilor Copilului, elaborat de ONU in 1959 (Roth-Szamoskozi, 1999, p: 15-16) ce vizeaza faptul ca toti copiii indiferent de particularitatile: rasiale, culturale, sociale etc. au dreptul la protectie sociala si oportunitati de dezvoltare prin indeplinirea nevoilor de dragoste, intelegere,atmosfera si securitate.
          

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Adoptia". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATENEROreferat sociologiedrepturile copiluluiadoptieprotectia socialaadoptiaSargon I