Alcoolismul in familie - cu documentare teoretica

Incarcat la data: 17 Noiembrie 2010

Autor: Vasiu Ioana Alexandra

Pret: 80 credite

Numar pagini: 14

Tip fisier: zip

Marime fisier: 37 kb

Alcoolismul, una dintre cele mai intalnite toxicomanii, reprezinta, la ora actuala, o grava problema medicala, sociala si familiala. Incidenta alcoolismului creste in lume de ani de zile. in societatile industrializate, alcoolismul se constituia ca a III-a cauza de deces dupa afectiunile cardiovasculare si diferitele tipuri de cancere.

Termenul este folosit pentru prima data de catre Magnus Huss in 1859, pentru a desemna abuzul de bauturi alcoolice, insa el nu are nici pana astazi o definitie unanim admisa.2 Alcoolismul a fost definit de cercertatori din mai multe domenii (medici, psihologi, sociologi), insa toate definitiile acestui termen se rezuma la ideea consumului exagerat de alcool. Iolanda si Nicolae Mitrofan considera alcoolismul ca fiind „una dintre cele mai raspamdite toxicomanii, constand in consum exagerat de alcool, ci efecte distructive si dezorganizatoare asupra individului, atat in plan biologic, cat si in plan psihocomportamental”.

Constantin Enachescu, medic si psiholog, defineste alcoolismul ca pe „o forma de toxicomanie majora, constand in utilizarea regulata si progresiva cantitativ a bauturilor alcoolice, cu consecinte negative multiple pentru individul care le consuma. Un anumit consum de alcool este „tolerat”, dupa cum, in mod egal depasirea prin exces a acestei „doze permise” este considerata ca o forma de manifestare negativa in raport cu normele mediului sociocultural”.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Alcoolismul in familie - cu documentare teoretica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ALCOOLISMFAMILIECurs Asistenta sociala
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...