Dependenta de putere

Incarcat la data: 06 Noiembrie 2012

Autor: achim denisa

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 23 kb

Conceptul de putere este unul controversat, trezind de-a lungul timpului interesul multor ganditori, scriitori din diverse domenii. S-a urmarit studierea modului in care puterea a fost si este priceputa, obtinuta si utilizata, mentinuta, pierduta.

Fenomenul puterii suscita interes intrucat este unul extrem de complex si are o miza mare atat la nivel individual cat si social. Relatiile de putere sunt sofisticate si diverse, regasindu-se in interiorul tuturor domeniilor vietii sociale. Astfel prin putere ne putem referi la  influenta pe care o exercita statul asupra indivizilor, la puterea medicului, a judecatorului, a managerului dar si  cea pe care o are un tata de familie asupra copiilor si sotiei.
In cele mai multe analize puterea este vazuta ca un fenomen social, ea neputand fi conceputa in afara societatii si a interactiunilor interindividuale.
   
Este important de observat ca    puterea ilustreaza un lucru diferit pentru persoane diferite. Pentru unii este expresie a ceea ce au si ii determina sa aiba incredere in propriile forte, sa se simta mai puternici decat altii sau le da un sens al responsabilitatii pentru ceilalti. Pentru altii puterea este ceea ce altii detin si ei nu. Pe de o parte, acest lucru poate sa le induca un sentiment de neputinta, de lipsa de putere sau, pe de alta parte se pot simti in siguranta intrucat altii vegheaza ca acest lucru sa fie asigurat.1
   
Referindu-ma la situatia in care individul se simte lipsit de putere, observ ca el are doua optiuni: fie se multumeste cu statutul pe care il are si se lasa condus de altii, fie cauta sa dobandeasca el insusi putere. Cea  de-a doua situatie reprezinta un punct de plecare in lupta pentru putere.
 
In continuare voi incerca sa surprind caracteristicile esentiale in intelegerea fenomenului de putere.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Dependenta de putere". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: SOCIOLOGIEREFERATEdependenta de putere
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...