Familia legal constituita-institutie demodata pentru romani?

Incarcat la data: 10 Februarie 2011

Autor: Stroia Diana

Pret: Gratuit

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 64 kb

Existenta fiintei umane este caracterizata de sisteme de relatii si de forme de organizare determinate de tipuri si nivele ale comunitatilor umane si de stadiul de dezvoltare socio-economica.


Continuand din timpuri stravechi familia este considerata rezultatul unei aliante între doua sau mai multe persoane de sex diferit cu un anumit grad de legitimitate, alianta care a avut ca scop, sau doar ca rezultat procreearea si de aici perpetuarea prin noii nascuti a unei parti care intra în componenta comunitatii din care faceau parte.


Filosofi antici au subliniat esenta casatoriei si familiei: dragostea reciproca între parteneri. Pentru tineri si pentru parinti, una dintre functiile casatoriei este legata de sentimentul de securitate: oricare ar fi calitatea raporturilor conjugale, a nu fi singur este un fapt securizant si este foarte probabil ca obligatia morala si legala a asistentei si controlului reciproc sa joace un rol foarte important în cadrul casatoriei (Stanciulescu, 1998).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Familia legal constituita-institutie demodata pentru romani?". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan