Femeia musulmana

Incarcat la data: 29 Martie 2011

Autor: Rita Csiszer

Pret: 50 credite

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 240 kb

Scopul lucrarii
Obiectivul prezentei lucrari il reprezinta identificarea elementelor simbolice care ajuta la formarea simbolica a identitatii femeii musulmane aceasta reprezentand, la randul ei, o parte a identitatii unei tari.


Subiectul lucrarii il reprezinta femeia mulumana cum este prezentata in contextul cartii “Citind Lolita in Teheran”, de catre Azar Nafisi, dar si femeia musulmana in afara contextului literar. Cu ajutorul simbolurilor vom putea observa importanta identitatii nationale, identitate care constituie o resursa simbolica care este in mod activ si creativ construita de catre membrii societatii respective.

 

O sa incercam sa facem o analiza a vietii sociale din perspectiva femeii musulmane si a relatiei dintre genuri. Vom incerca sa descoperim simbolurile esentiale care “domina” viata acestor femei. O sa observam situatia femeii musulmane vazuta insasi prin ochii femeilor care traiesc aceste realitati, dar si prin ochii acelora din “afara”.

Concepte si definitii
Insa, inainte de a incepe analiza propriu-zisa trebuie sa ne familiarizam cu termenii de baza care ne ajuta sa ne incadram in atmosfera sociala pe care o analizam.


Pentru inceput, analizand identitatea femeii musulmane, trebuie intai sa intelegem notiunea de identitate. Problema identitatii a fost si este in continuare un subiect dezbatut. Vom prezenta pe scurt ce reprezinta identitatea din punct de vedere filosofic, psihologic si sociologic.


Dubar (2003) il desemneaza pe Parmenide ca fiind primul care a enuntat termenul de identitate (in sec. al V-lea i.Hr.). Formula „fiinta este, nefiinta nu este” a fost inteleasa ca afirmatia ca „identitatea fiintelor empirice”, oricare ar fi ele, este „ceea ce ramane identic in ciuda schimbarilor”. In opozitie cu acest curent se va dezvolta mai tarziu cel nominalist plecand de la ideile lui Heraclit.

 

Acesta scria ca „nu te poti scalda de doua ori in acelasi rau”. Tot lui i se atribuie si formula „totul curge” (panta rhei). Acestea ar insemna ca totul este supus schimbarii, ca identitatea oricarei fiinte empirice depinde de epoca in care este ea pusa in discutie, de punctul de vedere adoptat.


Schechtman (1996) analizeaza „intrebarea de caracterizare” din filosofie. Raspunsul la aceasta intrebare este „perspectiva constituirii narative a sinelui”. „Identitatea persoanei este constituita din continutul naratiunii sale despre sine. Indivizii se constituie ca persoane prin crearea naratiunii despre sine”
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Femeia musulmana". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FEMEIAmusulmanaelemente simbolice
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...