Perioada pubertatii si adolescenta

Incarcat la data: 27 Aprilie 2010

Autor: radulescu nicoleta

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 19 kb

Pubertatea ca si adolescenta se caracterizeaza prin trcerea spre maturitate si integrare in societatea adulta. Aceste perioade sunt unele in care tutela familiala si scolara se modifica treptat, modificarea fiind integrata din punct de vedere social in prevederi legale ale unor responsabilitati ale tinerilor incepand cu 14 ani pana la obtinerea majoratului civil la 18 ani.

Corpurile noastre se schimba din momentul in care ne nastem si continua sa se schimbe pe parcursul vietii. Se schimba deoarece tot ceea ce este viu creste si se dezvolta. Cateodata, intre varstele de 9 si 15 ani fetele si baietii fac mai mult decat sa creasca in inaltime si in greutate asa cum au facut de la nastere. Fetele incep sa devina femei, iar baietii incep sa devina barbati.

Aceasta perioada este numita pubertate. Cuvatul pubertate vine de la cuvantul latinesc “pubertas” care inseamna adult. Cand oamenii folosesc cuvantul pubertate, de obicei se refera la toate modificarile fizice ce au loc in corpul unui copil in aceasta perioada. Majoritatea acestor schimbari dau posibilitatea unei femei si unui barbat sa conceapa un copil.

Celalalt cuvant folosit pentru a descrie perioada dintre copilarie si maturitate este adolescenta. Cuvantul adolescenta vine din cuvantul latinesc “adolescere”,
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Perioada pubertatii si adolescenta". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ADOLESCENTAAsistenta Socialaperioada pubertatii
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan